<< >>

In Business by Boxing

Personal Leadership in Business by Boxing. Voor wie?

Ons programma is bedoeld voor managers en leiders die succesvol zijn in hun werk, maar voelen dat de stress de overhand neemt, hun conditie te wensen over laat en de aandacht voor hun familie en vrienden erbij in schiet. Ze vergeten dat je het leven maar één keer krijgt. En dat het dus in één keer goed moet zijn.

Tijd om het stuur van je leven in eigen hand te nemen. Maar hoe?

Human Sources biedt het intensieve Personal Leadership in Business by Boxing programma, of onderdelen daaruit.

Wat kenmerkt leiderschap in Business?
De top van de organisatie (directie en hoger management) dragen grote verantwoordelijkheden. Zij hebben invloed op het succes van velen. Als echte leiders staan ze open voor ideeën, mensen en gevoelens. Zij hebben constant het gevoel anders te zijn dan anderen. Als geboren beslissers zijn ze niet bang voor controverse of fundamentele vragen. Daarin zien zij juist de potentie voor groei en vernieuwing. Het zijn sterke persoonlijkheden die wars van conformisme recht op hun doel afgaan. Daarin staan ze vaak alleen en zijn ze onderhevig aan wisselende emoties.

Een echte leider is zijn eigen manager en uitvoerder van zijn eigen beleid.
In onze programma’s met businessleaders (en degenen die daarnaar op weg zijn) ervaren wij dat hun persoonlijk welbevinden significante invloed heeft op de resultaten die zij boeken. Het is daarom cruciaal om hier aandacht aan te besteden.

Als wij met deze leiders praten, zeggen zij dat ze vaak het gevoel hebben in een rollercoaster te zitten. Het gaat heel hard, het is ook fun, maar je kunt niet uitstappen wanneer je wilt. Het leven raast aan echte leiders voorbij.

“Als je succesvol bent in je werk, wordt het hoog tijd succesvol in je leven te worden.”

Kom tot jezelf.
Je komt alleen tot jezelf als je ophoudt met managen. Als je je zinnen verzet door te sporten, door thuis lekker lui op de bank gaat liggen, naar je favoriete muziek te luisteren, op vakantie te gaan of als je gezellig samen met familie en vrienden bent. Ook je lichaam moet de tijd krijgen om te herstellen. Herstelhormonen maak je alleen als je ontspant, als je jezelf de tijd gunt om een goed gevoel over jezelf te ontwikkelen. Om in het nu te kunnen zijn, zul je moeten ontsnappen aan stress, en zul je de verantwoordelijkheden voor de organisatie waar je leiding aan geeft voor even achter je moeten laten.

Het ‘Personal Leadership in Business by Boxing’ programma
Het Personal Leadership in Business by Boxing programma biedt aan minimaal 6 en maximaal 8 businessleaders de mogelijkheid om te ontsnappen uit de onbalans waarin ze in zitten. Door gedurende langere periode in kleine groepen van gelijkgestemden te werken aan een uitdagend doel realiseer je blijvende positieve effecten op je persoonlijke welbevinden.

Het programma bestaat uit vier basiselementen:

  • Gezond zijn en je gezond voelen (lichamelijke fitheid en voeding).
  • Vergroten van je emotionele stabiliteit (mentale coaching vanuit de persoonlijke vraagstelling).
  • Versterken van de primaire kracht en stress reductie (boksen).
  • Ontspanning en reflectie (yoga en meditatie).


Een effectief en krachtig basisprogramma
Het basisprogramma duurt een half jaar en bestaat uit 6 trainingen. Iedere maand komt de groep één dagdeel (zondagmiddag) samen om met de vier basiselementen van het programma aan de slag te gaan. In de tussenperiode krijgen de deelnemers opdrachten om zichzelf voor te bereiden op de volgende trainingsmiddag.

In de eerste groepstraining wordt van elke deelnemer de algemene conditie gemeten. Deze meting is de basis voor een persoonlijk trainingsprogramma dat is afgestemd op de eigen doelstellingen. Gedurende het programma volgen we de vooruitgang.

Onze 4 vakspecialisten zijn bij elke training aanwezig. In de tussenliggende periodes zijn zij vanzelfsprekend beschikbaar om individueel coaching en advies te geven.

Optioneel
Op individuele basis kunnen er afspraken gemaakt worden om wekelijks personal trainingen te volgen.

Verankering in Thailand
Na 6 maanden wordt het programma afgesloten met een leiderschapsreis naar Koh Samui en Koh Pagnan in Thailand. Hier brengen we alle elementen en technieken samen die we ons het afgelopen halfjaar hebben eigengemaakt. En verankeren we die diep in ons systeem. In deze unieke omgeving kunnen de deelnemers daadwerkelijk afstand en rust voor zichzelf nemen, en zo een positieve change in hun leven maken.

De groepsdynamiek, de specifieke Thaise activiteiten, het daadwerkelijk afstand nemen, zorgen voor een intense ervaring. Thailand biedt een unieke mix van reflectie (meditatie), gezondheid (klimaat, voeding en massage), persoonlijke kracht ontwikkeling (muay thai boxing) en een prachtige natuur. Precies die elementen die wij in ons dagelijks leven zo vaak missen.

Concrete resultaten

  • De deelnemers hebben beter inzicht in wat belangrijk voor hen is, wat hun talenten zijn en wat zij daarmee willen doen.
  • Ze weten hoe te reflecteren op verschillende aspecten van hun leven, zoals werk, gezondheid, relaties en hobby’s en deze reflecties te analyseren vanuit hun intuïtie om zo de juiste keuzes voor zichzelf te maken.
  • Ze hebben met deze reflecties in de praktijk geëxperimenteerd en omgezet in concrete doelen, hun persoonlijke mission statement.


Kosten voor het halfjaar programma
inclusief de all-in Thailand leadershipjourney
€ 7850,00 (excl. BTW en vliegticket)

Interesse? Maak een vrijblijvende persoonlijke afspraak om uit te vinden of deze leiderschapsreis je kan helpen in je persoonlijke behoefte naar meer zin, gezondheid en balans.

De eerste groep gaat in september 2016 van start. De journey naar Thailand zal in overleg worden gepland in maart 2017.

Personal Leadership in Business by Boxing: deelprogramma’s.
Op basis van het Personal Leadership in Business by Boxing programma bestaat er ook de mogelijkheid om deeltrainingen in te zetten.

Een 1:1 coachingssessie van 2 uur in de boksring.
De coachee krijgt feedback vanuit zijn of haar gedrag en reacties als bokser in de boksring. De bokscoach geeft vanuit zijn gezichtspunt en ervaring een reflectie op de coachvraag van de coachee. Het proces wordt begeleid door een businesscoach.

Teamsessie sparren met collega’s.
We versnellen het behalen van de actuele teamdoelen. Te denken valt aan feedback leren geven, veiligheid en vertrouwen onderling, elkaar gedragsvoorkeuren leren kennen, robuuste dialogen leren aangaan met elkaar etc..

24 uur met …
Tweedaagse retraite één op één of samen met een collega. Onderdelen zijn 2 bokstrainingen, yoga, massage en 24 uur individuele coaching op basis van je persoonlijke coachvraag.

De vitaliteitsfuik
Individueel coachingsprogramma waarin de coachee op mentaal, emotioneel en fysiek vlak een éénrichtingsweg ingaat en zo wordt begeleid om balans in zijn of haar leven te creëren. Dit als aanpak (of ter voorkoming) van burnout of andere stress gerelateerde klachten.

Vaste onderdelen zijn voeding, fitness, meditatie en yoga, bokstrainingen en coachingssessies. Ieder onderdeel wordt verzorgd door een zeer ervaren vakexpert.

De kosten van de bovenstaande deelprogramma’s worden met je afgestemd op basis van de gewenste inzet in uren, middelen en faciliteiten.